Webinar voor leerkrachten : hoe veilig EHBO toepassen tijdens de coronacrisis ?

De coronacrisis slaat ongemeen hard toe. Tegelijk streeft de overheid ernaar om de scholen maximaal open te houden.

Heel wat leerkrachten zitten met vragen en een zekere angst om besmet te worden met het Covid19-virus. De klassen zijn immers gevuld met jongeren uit tientallen verschillende gezinnen en mogelijke besmettingshaarden. Niettegenstaande scholen enorm inzetten op veiligheid zijn er helaas situaties waarbij de leerkracht de veiligheidsafstand van 1.5m tot een leerling niet kan respecteren.

Hoe ga je als leerkracht een kind helpen dat aan het stikken is in een stuk voedsel ? Daarbij kan je de veiligheidsafstand niet bewaren. Bovendien zullen de te treffen levensreddende handelingen nog méér aerosoluitstoot veroorzaken en neemt het besmettingsgevaar alleen maar toe.

Handig en eenvoudig stappenplan

Om de leerkrachten en bij uitbreiding alle personeelsleden van een school bij te staan ontwikkelde Medical Training Academy een unieke webinar die u in een uurtje een eenvoudig, handig, onmiddellijk toepasbaar en veilig stappenplan zal aanleren om ook in deze zware tijd leerlingen op een veilige manier te helpen in een EHBO situatie.

Een onmisbare tool die leerkrachten zelfvertrouwen en veiligheid zal bieden !

De webinar wordt gegeven door vaklui uit de Dringende Geneeskundige Hulpverlening en docenten die ambulanciers en verpleegkundigen opleiden, met bewezen praktijk én pedagogische ervaring !

Voor wie ?

De webinar is in principe voor onderwijzend personeel maar kan door iedereen die in het onderwijs staat nuttig zijn.

Moeten alle leerkrachten dit volgen ?

Helemaal niet ! Het onderwijzend personeel heeft de handen vol met het herorganiseren van het onderwijs in functie van de wijzigende kleurcodes. Wij willen deze druk op de leerkrachten niet nog eens nodeloos vergroten.

Ons stappenplan tot veilige EHBO kan door één of enkele referentieleerkrachten (volgens de omvang van de school) gevolgd worden die het stappenplan eenvoudig verder kunnen aanleren aan hun collega's. 

Hoe moet ik de webinar volgen ?

Na inschrijving ontvangt u een URL die u vanop uw eigen laptop, pc, tablet en zelfs smartphone kan volgen op het moment van het door u gekozen tijdslot. Deze vindt u hiernaast.​

Na de ontvangst in de virtuele wachtzaal bent u "live". Bekijk hiernaast onze filmclip over hoe het in zijn werk gaat.

U kan deze webinar dus vanop uw eigen veilige plek op school volgen wat onze training ook meteen 100 coronasafe maakt !

Hoeveel kost het ?

Wij willen erg laagdrempelig werken. Daarom bedraagt de deelnamebijdrage slechts 35 euro p.p. (excl btw). 

Inschrijven kan u via de knop onderaan.

Beschikbare tijdsloten 9 nov 2020 :

08u30-09u30

 

12u-13u

 

15u-16u

© 2018 by Medical Training Academy - MB Training & Consultancy - Mieke Van Celst

Fabriekstraat 38 - 2547 Lint (Gate C - entrance 1)

KBO : 0674.485.045

Tel: +32 (0)468 126 448