COVID 19 en bijscholing geriatrische urgenties

Onze bijscholingen "geriatrische urgenties" kunnen op een veilige manier doorgaan.

 

In de strijd tegen het oprukkende COVID-19 virus hebben de woonzorgcentra in Vlaanderen op instructie van Vlaams minister Beke de deuren tijdelijk gesloten voor bezoekers. Bewoners zullen dus geen bezoek meer mogen ontvangen.

De reguliere werking van de woonzorgcentra wordt uiteraard verder gezet en extra aandacht ter preventie van een virale besmetting is meer dan ooit nodig gezien de kwetsbare groep die de bewoners vormen.

Medical Training Academy bevestigt dat onze bijscholing "geriatrische urgenties" vooralsnog kan plaatsvinden zoals gepland of nog te plannen. 


Gezien de actuele situatie heeft Medical Training Academy beslist om haar expertise in CBRN opleidingen (incidenten van chemische, biologische, radioactieve en nucleaire aard) ter beschikking van de training "geriatrische urgenties" te stellen aangezien dit een biologisch "incident" is.

Dit betekent dat wij het programma van de training "geriatrische urgenties" tijdelijk hebben aangepast aan de actuele behoeftes en er extra bijkomende aandacht besteed wordt aan :

- preventiemaatregelen voor medewerkers
- aan- en uitkleed procedures van beschermingsmaterialen 
- wat met potentieel gecontamineerd linnengoed ?
- wat met de kledij van de medewerker ?
- wat als ik een bewoner aantref met verdachte symptomen ?
- wat dien ik ZEKER te vermelden bij een 112 oproep in deze omstandigheden
- hoe steriel is steriel ?
- wat moet ik allemaal reinigen en ontsmetten in de kamer en hoe doe ik dat ?
- etc.

 

Deze korte training (50 min) wordt gegeven via ons digital classroom. Dit betekent dat de deelnemers enkel hoeven te beschikken over een PC, laptop of tablet en er via livestream van op afstand wordt lesgegeven. Er is live interactie met beeld en klank mogelijk met de docent.

Medical Training Academy wil haar jarenlange expertise op dit vlak ter beschikking stellen van alle collega's in de (woon)zorgsector en hoopt hiermee de (preventieve) strijd tegen het virus mee te steunen.
 

© 2018 by Medical Training Academy - MB Training & Consultancy - Mieke Van Celst

Fabriekstraat 38 - 2547 Lint (Gate C - entrance 1)

KBO : 0674.485.045

Tel: +32 (0)468 126 448