© 2018 by Medical Training Academy - MB Training & Consultancy - Mieke Van Celst

Fabriekstraat 38 - 2547 Lint (Gate C - entrance 1)

KBO : 0674.485.045

Tel: +32 (0)468 126 448

Opleidingen voor dienstenchequebedrijven

Praktijkgerichte bijscholingen via e-learning of de klassieke weg

Medical Training Academy biedt verschillende praktijkgerichte opleidingen aan voor medewerkers van dienstenchequebedrijven.

 

Door uw medewerkers een opleiding te laten volgen sleutelt u rechtstreeks aan het terugschroeven van het absenteïsme binnen uw onderneming. U verhoogt de veiligheid op de werkvloer, uw medewerkers krijgen meer zelfvertrouwen en de klanten hebben een tevreden en veilig gevoel.

Uiteraard zijn al onze opleidingen erkend door het opleidingsfonds dienstencheques en kan u terugbetaling genieten van de uurlonen en de kostprijs van de opleiding.

Snelcursus EHBO

via E-learning

Met onze E-learning EHBO snelcursus hoeft u uw medewerker niet eens van de werkvloer weg te halen. Hiermee bespaart u zich een berg planningsproblemen. Deze module kan de medewerker gewoon thuis volgen vanop eender welke pc, laptop of tablet.

Uw medewerker leert omgaan met bewusteloosheid, huidwonden, bloedingen, brandwonden, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verstikking.

De sessie duurt in totaal zo'n twee uur en kan in verschillende keren gevolgd worden. Op het einde volgt een korte kennistoets. De module omvat zowel video, tekst en gesproken instructies.

Bij het succesvol beëindigen ontvangt elke deelnemer een opleidingsattest.

Toegepaste EHBO

+ praktijkoefening

Onze toegepaste EHBO opleiding is een echte doe-ervaring en geen zoveelste theoretische benadering. 

Onze ervaren docenten leren uw medewerkers een reanimatie uitvoeren met en zonder gebruik van een AED-toestel. Hierbij oefenen zij op de meest moderne reanimatiepoppen.

Daarnaast krijgen zij tips en oefeningen over wondzorg, verstikking, allergische reacties, stuipen, etc. Omdat dienstenchequemedewerkes vaak in aanwezigheid van klanten werken leren wij hen ook acute ziektebeelden te herkennen, de juiste handelingen te stellen en efficiënt de hulpdiensten te bellen.

Deze praktijktraining kan in uw lokaal of regio georganiseerd worden.

De dienstenchequesector is een van de grootste werkgevers in het land. Huishoudhulp is ook een niet te onderschatten beroep en kent spijtig genoeg ook een groot absenteïsme. Niet zelden zijn stress, maar vooral overbelastingsletsels de oorzaak.

Onze ergonomie 2.0 is niet enkel een bijscholing maar een echte pep-talk motivatersessie die uw medewerkers leert omgaan met stress.

Daarnaast geven tal van tips - met oefeningen - over de meest belastende handelingen : heffen en tillen van meubels, wasmanden, etc. Strijken, stofzuigen, badkamer en wc poetsen, dweilen en uitwringen van dweilen.

Op het einde van de sessie volgen tips om spierpijnen te verzachten.